Persbericht - Ability Clinic 23-5-2023

Prothese

Persbericht - Ability Clinic 23-5-2023

Sporten met een amputatie  … Het Amputee Care Center van Spronken orthopedie organiseert in samenwerking met Ossür een UNIEK event op de site van Nike in Laakdal. Basket, lopen, (aangepast) fietsen, golf of zelfs padellen … het kan allemaal!

 

In de ochtend kan u luisteren naar enkele gerenommeerde sprekers.

 

Dr. Arne Heyns , opgeleid in UZ Leuven en momenteel werkzaam in Ziekenhuis Geel en Ziekenhuis Mol met specialisatie in orthopedische revalidatie, amputatie en dwarslaesiepatiënten. Hij heeft reeds diverse artikels gepubliceerd betreffende revalidatie van patiënten met intensieve zorgen, amputatie en dwarslaesie onder andere in samenwerking met het WHO en Cochrane Rehabilitation

https://www.linkedin.com/in/arne-heyns-413712198/

 

Gitte Haenen : 'Dream it! Think it! Do it!' by Gitte Haenen! Dit is één van de quotes waar Gitte voor staat. Als voormalig para-triatleet en thaibokser op elite-niveau, weet ze als geen ander wat er nodig is om prestaties te leveren en (soms letterlijk) terug te vechten. Gitte zal spreken over haar ervaring i.v.m. sporten voor mijn beperking en na met prothese, de Paralympische Spelen en mijn werk bij G-sport Vlaanderen als G-sportcoach in revalidatiecentra.

https://www.instagram.com/gitte_haenen/

 

Paul Ramakers :  “Ik ga liever 10x op mijn bek, dan het nooit te hebben geprobeerd”. Paul is Change Accelerator en Motivational Speaker. Paul was een gevierd manager bij multinational General Electric. Een topfunctie in Amerika lonkte totdat bij hem in 2019 een tumor in het linkerbeen werd geconstateerd. Zonder aarzelen nam hij afscheid van het hectische leven met het dikke salaris en gooide het roer om.

Paul zal spreken over Willen versus Doen. Waarom willen we zoveel dat we niet doen en waarom doen we zoveel wat we niet willen?

https://www.paul-ramakers.com/

 

 

 

 

In de namiddag kunnen de deelnemers en sympathisanten in beweging komen. Er wordt een ruim aanbod van sporten aangeboden zoals lopen, padellen, petanque, boogschieten, basketten, aangepast fietsen of liever golfen?


Iedereen is welkom, ook niet geamputeerden, jong en oud of met het hele gezin. 

 

Dit event gaat door met de steun van de volgende organisaties, die allen nauw betrokken zijn met het mogelijk maken van sporten/bewegen met een prothese/beperking :

 

G-Sport Vlaanderen : https://www.gsportvlaanderen.be/

Anvasport : https://anvasport.be/

Amptraide : https://www.amptraide.org/nl/ontvangst/

Legsgo : https://legsgo.be/

Amp Football Belgium : https://www.ampfootballbelgium.com/

Hubo Limburg United on Wheels : https://www.hubolimburgunitedonwheels.be/

 


U kan nog steeds inschrijven voor deze GRATIS dag vol fun samen met uw familie en dit op de unieke site van Nike in Laakdal.

 

https://go.ossur.com/l/362261/2022-11-14/kbh4t

 

 

Het Amputee Care Center van Spronken orthopedie

 

Vanuit haar jarenlange ervaring als prothesemaker wil Spronken samen met andere zorgexperten  multidisciplinair en holistisch, samenwerken om zo een bredere en betere dienstverlening te bieden met een betere levenskwaliteit voor de patiënt als uiteindelijk doel.  De visie van het Amputee Care Center is, om vertrekkend vanuit het standpunt van de patiënt ,  multidisciplinair  samen te werken met chirurgen ,revalidatieartsen, kinesisten, ergotherapeuten, psychologen,  huisartsen , verpleegkundigen maar ook met voedingsdeskundigen en sport coachen.

Het unieke zorg traject aangeboden door het ACC bekijkt de mens in zijn geheel , koppelt daar multidisciplinaire zorg op maat aan , biedt toegang tot de laatste innovatieve technieken  en werkt met een wetenschappelijk onderbouwde aanpak  om zo het beste eindresultaat voor de  prothesedrager  te bekomen, dit zowel voor de pas geamputeerde patiënt als voor de bestaande prothesedrager.

 

Spronken gelooft dat deze totaalzorg voor prothesedragers barrières kan doorbreken, grenzen kan verleggen, verandering kan aanwakkeren en kan bijdragen aan het creëren van een gelijkwaardige toekomst voor geamputeerde patiënten.

 

 

Internationale uitstraling

 

Genk is centraal gelegen op het drielandenpunt. Spronken is erkend leverancier, van mutualiteiten en zorgverzekeraars, in België en Nederland, maar ze hebben ook internationale faam buiten de grenzen van de BeNeLux.

Spronken werkt samen met tal van amputatiechirurgen en revalidatiecentra.

 

ACC in Brussel

Er opent in juni ook nog een Amputee Care Center in Brussel. Spronken zal daar o.a. samenwerken met Move to Cure van Lieven Maesschalk, bekend van hun werk met topsporters.

 

 

U bent van harte welkom, op afspraak.

Pers Contact: Nadia Kaczanowski  

Mailadres : nadia.kaczanowski@spronken.com

Event datum: 13 mei 2023 van 9h30 tot 17h

Event adres:  Site Nike Laakdal (bewegwijzering voorzien)

Info ACC:  www.amputeecarecenter.com

Info Spronken : www.spronken.com

België - Quartier général

Branche
Transportlaan 9
3600 Genk
Belgique
Meer info
Formulaire de contact: info@spronken.com